Nieuwsbericht

 • On-demand datacenter interconnectie platform DCspine opent PoP in Datacenter.com AMS1

  20 februari 2018

  Datacenter.com, een internationaal opererende datacenter services provider die meer dan $500.000 betaalde voor zijn domeinnaam en recent een flexibel en maandelijks opzegbaar colocatie abonnementenmodel introduceerde, maakt bekend dat DCspine een Point-of-Presence (PoP) heeft geopend in het nieuwe AMS1 datacenter van Datacenter.com in Amsterdam.

  DCspine is een datacenter interconnectie platform dat in oktober 2017 op de Nederlandse markt werd gelanceerd. Het platform is ontwikkeld door en eigendom van Eurofiber Group, een aanbieder van digitale infrastructuur diensten in Nederland, België en Duitsland. DCspine is een on-demand, volledig geautomatiseerd hoge capaciteit netwerk met een sterk schaalbaar design. Daarmee is het datacenter interconnectie platform zeer geschikt voor eisen die gesteld worden vanuit cloud omgevingen.

  De DCspine PoP die in het nieuwe datacenter van Datacenter.com is geïmplementeerd zou Datacenter.com klanten de mogelijkheid bieden om gemakkelijk, snel en kosten-efficiënt netwerkverbindingen (tot 100G per connectie) te creëren met andere datacenters in de regio Amsterdam en daarbuiten. Via het online portal, dat gezien kan worden als een virtuele MMR, kunnen klanten van Datacenter.com on-demand connectiviteit inrichten en verbindingen maken met meer dan 30 andere datacenters in de Amsterdamse regio – ook meer richting de “edge” van het netwerk in andere Nederlandse regio’s.

  Het ‘Terabit’ interconnectie platform is een innovatie waarin Eurofiber Group miljoenen euro’s heeft geïnvesteerd. DCspine is specifiek ontwikkeld om carrier-neutrale datacenters en hun klanten flexibiliteit te bieden en hun colocatie services maximaal te optimaliseren voor eisen gesteld vanuit cloud computing en on-demand business modellen.

  Cloud service providers

  De DCspine Point-of-Presence geeft Datacenter.com klanten de optie om op eenvoudige wijze Disaster Recovery (DR) datacenter locaties in te richten en opvolging te geven aan bedrijfscontinuïteitsplannen. Het stelt hen ook in staat om netwerkcontinuïteit en up-time garanties te bieden bij migratie van IT infrastructuren naar Datacenter.com AMS1. De connectiviteitproducten die gebruikers via het DCspine platform afnemen, kunnen 24×7 worden besteld, aangepast of weer worden geannuleerd. Daarmee is het volgens DCspine een echt ‘on-demand’ en flexibel platform. Aanschaf en annulering van de netwerkproducten is op ieder moment mogelijk.

  “DCspine is een zeer innovatief interconnectie platform dat volledig tegemoetkomt aan onze behoefte om flexibele en schaalbare datacenter en netwerkinfrastructuur voor klanten in te richten,” zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com.

  “Eurofiber heeft het DCspine interconnectie platform ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoefte van cloud service providers om datacenter connectiviteit op uiterst flexibele wijze te kunnen inrichten,” zegt Bart Oskam, CTO van Eurofiber Group. “Wij zien Datacenter.com als een welkome datacenter partner binnen ons groeiende ecosysteem van datacenters dat met elkaar is verbonden via software-defined networking. En we verwachten dat de aanwezige cloud service providers in Datacenter.com AMS1 onze investeringen in het DCspine platform zullen waarderen.”

  On-demand datacenter infrastructuur

  Met de opening van een PoP in het nieuwe datacenter van Datacenter.com in Amsterdam komt het aantal PoP’s van DCspine dat datacenters in Nederland met elkaar verbindt op meer dan 30 in totaal. Behalve het datacenter van Datacenter.com, zijn verschillende andere datacenter bedrijven inmiddels onderdeel van het netwerk ecosysteem, waaronder Equinix, Interxion, EvoSwitch, NLDC, Digital Realty, Alticom, en Dataplace. DCspine is de komende tijd van plan om verdere investeringen in het platform te doen en nog meer datacenters aan te sluiten.

  Het ‘flagship’ datacenter van Datacenter.com in Amsterdam is in Q4 2017 geopend en zal na voltooiing in totaal 5.000 vierkante meter colocatie vloeroppervlak beschikbaar hebben. Datacenter.com AMS1 is onderdeel van een internationale uitrol van grootschalige datacenters in geselecteerde markten wereldwijd. Het datacenter is ontwikkeld met een zeer energie-efficiënt design en een gecalculeerde pPUE van 1,04. Datacenter.com verwacht op korte termijn nieuwe datacenters in markten wereldwijd aan zijn portfolio te zullen toevoegen.

  Start Direct Cabinets

  “DCspine is een zeer innovatief interconnectie platform dat volledig tegemoetkomt aan onze behoefte om flexibele en schaalbare datacenter en netwerkinfrastructuur voor klanten in te richten,” zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com. “Ook DCspine’s flexibele contracttermijnen zorgen ervoor dat dit interconnectie platform naadloos aansluit bij Datacenter.com’ on-demand colocatie opties in de vorm van onze Start Direct Cabinets – een pay-as-you-go colocatie service met maandelijkse contracttermijnen. Infrastructurele en contractuele flexibiliteit helpt cloud service providers om daadwerkelijk een volledig elastisch product te creëren binnen de colocatie omgeving van Datacenter.com.”

  Datacenter.com AMS1 is onderdeel van een internationale uitrol van grootschalige datacenters in geselecteerde markten wereldwijd

  “DCspine zorgt voor een revolutionaire ontwikkeling in de Nederlandse datacenter markt,” zegt Steman. “Zij brengen het concept van cloud-neutraliteit naar een hoger niveau door datacenter neutraliteit als nieuwe vorm van onafhankelijkheid toe te voegen. Dit versterkt het eigen on-demand colocatie model van Datacenter.com. Onze klanten kunnen hierdoor acuut en flexibel interconnectie met andere datacenters in de regio Amsterdam realiseren alsook met een breed palet aan ‘edge’ locaties in Nederland.”

Met dank aan onze relaties

De plaatsing van dit nieuwsbericht is mogelijk gemaakt door de relaties van the Client Side. Wij vragen daarom ook uw aandacht voor hun nieuwsberichten.

Over the Client Side

the Client Side is het platform voor de digitale infrastructuur sector.

alpha Publieke alpha-versie