Nieuwsbericht

 • Prominent Amerikaans datacenter koopt Nederlandse Netrouting

  11 januari 2018

  Netrouting, hosting- en colocatie provider met datacenters in Den Haag en Spijkenisse, is overgenomen door ColoHouse, een van de grotere colocatie-datacenters in Florida.

  De overname brengt twee werelden bij elkaar. Netrouting, een hosting- en netwerkprovider met eigen datacenters onder de vlag van Data Facilties in Spijkenisse en Den Haag, brengt ook diverse Points of Presence in Europa, Azië en de VS met zich mee.

  ColoHouse, een colocatie-aanbieder gevestigd in Miami Florida, werkt al sinds 2010 nauw samen met de oprichter en CEO van het Nederlandse bedrijf, Savvas Bout.

  Trots
  “Wij zijn ongelooflijk trots”, vertelt Bout vanuit Miami. “Sinds onze oprichting in 2007 hebben we continu vooruitgekeken naar een volgende stap. Deze ambitie trok ons de grens over – van Amsterdam naar Stockholm, naar Miami, en de rest van de wereld. Door het bundelen van onze krachten met ColoHouse kunnen we onze positie als wereldwijde internet service provider verder ontwikkelen en verbreden.”

  “Wij kunnen niet gelukkiger zijn”, zegt Paul Bint, CEO van ColoHouse. “De overname van Netrouting en Data Facilities stelt ons in staat om wereldwijd moderne cloudoplossingen, hybride colocatie en beheerde ICT-omgevingen aan te bieden. Dankzij deze stap zullen we klanten overal ter wereld op een nog hoger niveau kunnen bedienen.”

  De acquisitie is rond en de bedrijven zullen in de loop van 2018 organisatorisch met elkaar worden geïntegreerd. Savvas Bout voegt zich bij het team van ColoHouse in Miami als de nieuwe Chief Technology Officer (CTO). Ook de Nederlandse werknemers in Den Haag en Spijkenisse maken in de nieuwe situatie deel uit van de ColoHouse-organisatie.

Met dank aan onze relaties

De plaatsing van dit nieuwsbericht is mogelijk gemaakt door de relaties van the Client Side. Wij vragen daarom ook uw aandacht voor hun nieuwsberichten.

Over the Client Side

the Client Side is het platform voor de digitale infrastructuur sector.

alpha Publieke alpha-versie