Nieuwsbericht

 • HPE en Rackspace leveren industrie eerste Pay-as-You-Go OpenStack Private Cloud

  14 november 2017

  Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Rackspace® kondigen vandaag aan samen te werken om OpenStack® Private Cloud aan te bieden met een pay-per-use infrastructuur. Dit is de eerste pay-as-you-go OpenStack private cloud, geleverd als een managed service. Met deze oplossing ervaren bedrijven de voordelen van een public cloud zoals: cloud-vergelijkbare prijzen voor beschikbare voorzieningen, elastische infrastructuur en vereenvoudigde IT. Deze oplossingen ervaren ze in een private cloudomgeving in hun eigen datacenter, een colocatie faciliteit of een datacenter dat wordt beheerd door Rackspace.

  “De lancering van OpenStack Private Cloud met een pay-per-use infrastructuur, is een cruciaal moment voor de private cloudmarkt en voor de industrie in het algemeen,” zegt Antonio Neri, president van HPE. “Deze ervaring is het beste van zowel de cloud als de on-premises wereld. We verwachten dat dit eenvoudige pay-per-use model de manier waarop bedrijven technologische beslissingen nemen zal doen veranderen.”

  Volgens IDC FutureScape: de Worldwide Datacenter 2017 Predictions zullen “Pay-as-you-go consumptiemodellen tegen 2018, 50% van de on- en off-premises fysieke IT-uitgaven en datacenteractiva voor hun rekening nemen.”

  “Met dit innovatieve model elimineren Rackspace en HPE de belemmeringen voor de adoptie van private clouds, waardoor klanten keuze hebben uit nog meer technologieplatformen die het beste aansluiten bij hun applicatiebehoeften”, zegt Scott Crenshaw, Executive Vice President Private Cloud bij Rackspace. “We zijn trots dat wij kunnen samenwerken met HPE om het succes van onze klanten met private clouds mogelijk te blijven maken. Met dit gemeenschappelijke doel voor ogen, zijn onze bedrijven van plan dit model in de toekomst uit te breiden tot Rackspace’s volledige managed private cloud-portfolio, inclusief VMware en de Microsoft Azure Stack-technologieën.”

  Het “pay-as-you-go”-model voor private cloud betekent dat klanten alleen betalen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken. Het stelt hen in staat om onvoorspelbare groei in onder andere werkdruk te verwerken, zonder te hoeven betalen voor ongebruikte vaste capaciteit. Door middel van de OpenStack Private Cloud met pay-per-use infrastructuur, kunnen bedrijven optimaal profiteren van de voordelen van managed private cloud, waaronder:

  • Pay-as-you-go prijzen: Door gebruik te maken van HPE Flexible Capacity, betalen klanten voor wat ze gebruiken met behulp van een on-demand consumptiemodel. Deze functie stelt private cloud-klanten in staat om hun middelen beter af te stemmen op groei en om te gaan met burst-capacity en verkeerspieken, zonder voor vaste capaciteit te hoeven betalen. Dit flexibele capaciteitsmodel levert betere kosten op dan public cloud, waarbij klanten doorgaans 40% of meer wordt bespaard ten opzichte van de toonaangevende public cloud.
  • Wendbaarheid en onmiddellijke schaalbaarheid: Klanten behouden de voordelen van een private cloud-omgeving, terwijl ze hun volledige private cloud capaciteit op een public cloud manier kunnen schalen.
  • Beveiliging en betrouwbaarheid: Met een single-tenant-model kunnen klanten de prestaties en “lawaaierige buur”-problemen, die vaak worden aangetroffen in omgevingen met meerdere huurders, elimineren en ondertussen voldoen aan de vereisten op het gebied van beveiliging, compliance en datasoevereiniteit.
  • Expertise beheren: Klanten gebruiken OpenStack Private Cloud met pay-per-use infrastructuur als een managed service met een toonaangevende uptime-garantie van 99,99% API van Rackspace. Zo kunnen klanten zich concentreren op hun kernactiviteiten en worden gelijktijdig de risico’s en operationele complexiteit van het zelfstandig beheren van een private cloud geëlimineerd. Als maker van OpenStack is Rackspace ’s werelds grootste en meest ervaren OpenStack-operator met meer dan een miljard uur aan OpenStack-expertise.

  “Terwijl grote ondernemingen blijven investeren in zowel on-premise als gehoste private cloud-mogelijkheden, incorporeren ze een steeds completere set clouddiensten”, zegt Michelle Bailey, Vice President, General Manager en Research Fellow bij IDC Research. “In een wereld waarin digitale transformatie invloed heeft op iedere industrie, moeten bedrijven zowel hun IT moderniseren als hun behendigheid bewaren om concurrentievoordeel te behouden.”

  Het OpenStack Private Cloud-aanbod van Rackspace en HPE is specifiek bedoeld voor organisaties die beveiligings- en prestatievoordelen moeten bieden, de hoekstenen van een private cloudomgeving. Met de private cloudexpertise en service-first cultuur van Rackspace, zijn ze goed gepositioneerd om de behoeften van HPE’s groot aantal geïnstalleerde infrastructuurklanten tegemoet te komen en om het risico van cloud-migratie te verminderen. Deze pay-per-use infrastructuur is een nieuwe stap voorwaarts in het helpen van bedrijven bij de inzet van private clouds met verbeterde flexibiliteit en kostentransparantie.”

  De OpenStack Private Cloud met pay-per-use infrastructuur, geleverd door Rackspace en HPE, zal over het algemeen beschikbaar zijn in alle regio’s op 28 november, met in 2018 verwachte aanvullende oplossingen voor Rackspace Private Cloud aangedreven door VMware® en Rackspace Private Cloud medemogelijk gemaakt door Microsoft® Azure® Stack. Bezoek dezepagina voor meer informatie over de beschikbare oplossingen.

Met dank aan onze relaties

De plaatsing van dit nieuwsbericht is mogelijk gemaakt door de relaties van the Client Side. Wij vragen daarom ook uw aandacht voor hun nieuwsberichten.

Over the Client Side

the Client Side is het platform voor de digitale infrastructuur sector.

alpha Publieke alpha-versie